Batı Karadeniz Turu

Batı Karadeniz Turu

Uzun zamandır birşeyler yazmadığımı fark ettim yine. Bu yazımda da tekrar bir geziden bahsediyorum.Tam iki yıl sonra yine aşağı yukarı aynı güzergahtan Batı karadeniz istikametindeydik. Yola İstanbul' dan sabah saat:05.00 civarında çıktık. Bayram sebebiyle biraz trafiğe takılsakta çok güzel serin ama güneşli bir havada Bolu Dağından geçerek saat:10.30-11.00 gibi kahvaltımızı yapmak için Abant Gölündeydik. Burada dağdan gelen buz gibi suyun aktığı çeşmenin başında hem dinlendik hem de kahvaltımızı yaptık. Buarada yaklaşık 1,5-2 saat geçirdikten sonra planladığımız gibi rotamızı Safranbolu' ya çevirdik. Akşam üstü saat 15.30 civarı Safranbolu Tarihi Merkezdeydik. Aracımızı otoparka bıraktıktan sonra kısıtlı zamanımızı iyi değerlendirmeye çalıştık.
Hemen yukarıya Hükümet Konağı ve Saat Kulesine geçtik. Babam Osmanlıca dökümanlara daldı hemen :) . Hükümet Konağını gezdikten sonra hemen arkadaki Saat kulesine geçtik. Orada daha öncede benim dinleme fırsatı bulduğum İsmail Ulukaya' dan saat ve saat kulesinin hikayesini dinledik. Son olarak burdan da çıkıp aşağıya çarşının içine gidip orada da kısa bir tur ve alış verişin ardından dönüş yoluna koyulmak üzere aracımızın yolunu tuttuk. Artık akşam olmuştu, hava kararmıştı ve Kastamonu' ya doğru yola koyulduk.  
Buraya kadar olan güzergahımız İstanbul-Bolu Dağı-Abant Gölü-Safranbolu oldu. Burdan sonra kat edeceğimiz güzergah ise Safranbolu-Eflani-Pınarbaşı-Azdavay-Ağlı-Şenpazar olacak. Azdavay' dan geçerken Aşıklar Köprüsünüde görüp öyle yola devam ettik. Akşam 22.00 civarı Şenpazar' a ulaştık. Bundan sonraki üçüncü günde yeni bir rota hazırlayarak sahile taraflarına doğru yola koyulduk. 
Buseferki güzergahımız Cide-Gideros-Kapısuyu-Kurucaşile-Amasra-Bartın. Bundan sonraki günlerimiz bayram sebebiyle Şenpazar' ın köylerinde geçti. Çektiğim fotoğrafların çok küçük bir kısmını buradan paylaşıyorum. 

Safranbolu Saat Kulesi Video : http://www.dailymotion.com/video/xjoycx_safranbolu-saat-kulesi-www-kulturelbellek-com_news


Dip Not: Abant Gölü Girişi 2009' da ücretsizken bu yıl ücretliydi. Ayrıca göl çevresinde yapılan çevre düzenlemeleri de kötüydü. En azından iki sene önce daha güzeldi.

Dip Not: Sanal Tur ve Videolar linkten de anlaşılacağı gibi alıntıdır.

Yorumlar