2008 İstanbul Sanat Fuarı







ARTİST 2008/18. İSTANBUL SANAT FUARI ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU




TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi tarafından, 1-9 Kasım 2008 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek ARTIST 2008/18. İstanbul Sanat Fuarı onur ödülleri belirlendi.


Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu



İstanbul Sanat Fuarı’nın, her yıl plastik sanatlara katkıları ve farklı alanlardaki eserleri nedeniyle verilen onur ödülleri sahiplerini buldu. Heykel sanatına değerli katkıları nedeniyle Onur Sanatçısı Ödülü Türk heykel sanatının önemli ismi Sayın Mehmet Aksoy’a verilirken; Onur Eleştirmeni Ödülü’nün Sayın Güven Turan’a, Sanatsever Kurum Ödülü’nün Beşiktaş Belediyesi’ne ve Koleksiyoner Onur Ödülü’nün ise Sayın Nahit Kabakçı’ya verilmesi uygun görüldü. Ödüller, 3 Kasım 2008 Pazartesi akşamı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi/Interexpo Salonu’nda düzenlenecek olan törenle verilecektir. Fuar kapsamında Onur Sanatçısı Mehmet Aksoy’un heykellerinden oluşan bir sergi düzenlenecek ve Koleksiyoner Nahit Kabakçı’nın, Türk resim sanatının önemli örneklerinden oluşan resim koleksiyonu sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecektir.



İlk kez 1991 yılında kapılarını sanatseverlere açan ARTİST / İstanbul Sanat Fuarı, bu yıl 18. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. On sekiz yıl önce tek bir salonda 39 katılımcıyla 1.250 metrekarede açılan Sanat Fuarı, bugün dört büyük salonda 100'ü aşkın katılımcısıyla toplam 15.000 metrekarelik bir alanda sanatseverleri ve koleksiyonerleri ağırlamaya hazırlanıyor.



Doğu-Batı Diyaloğu/Koridor Çağdaş Sanat Programları Sergisi TÜYAP’ta



Türkiye'den ve yurtdışından bağımsız sanatçı gruplarının sergileri ARTİST 2008/18. İstanbul Sanat Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır. Londra'da kurulmuş olan ve yönetiminde İngiltere'nin tanınmış sanat otoriteleri ve sanat organizatörleri olan Koridoor Çağdaş Sanat Programları, Doğu-Batı diyaloğunu Türkiye üzerinden sağlamayı amaçlayan bir sergi düzenleyecektir. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek bu sergide, yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının eserleri yer alacaktır.







27. İstanbul Kitap Fuarı’nın Teması ve Onur Yazarı Belli Oldu

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü’nde, 1 - 9 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 27. İstanbul Kitap Fuarı’nın ana teması ve Onur Yazarı belli oldu.
İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu’nun oy birliği ile aldığı karar sonucunda değerli yazar Füruzan, 27. İstanbul Kitap Fuarı’nın “Onur Yazarı” olarak belirlenmiştir. Fuar süresince Füruzan’ın edebi kişiliği, eserleri üzerine söyleşi ve panellerin yer aldığı etkinlikler düzenlenecektir.
Bu sene, Kitap Fuarı’nın ana teması, İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “1968-40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra” olarak kararlaştırılmıştır. Bu tema çerçevesinde yurt dışından değerli yazar ve konuklar davet edilecektir. Bu kapsamda, yurt içinde ve yurt dışında 68 hareketinin ruhu ve bugüne yansımaları üzerine etkinlikler düzenlenecek; dönemin edebiyat, sinema, sanat ve kültür hayatına olan katkıları ele alınacaktır.
İstanbul Kitap Fuarı, yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla, ARTİST 2008 – 18. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir.

Yorumlar