Anadolu Kavağı Gezisi

Haftasonu Anadolu Kavağı'ndaydık.

Haftasonu "burası istanbul olamaz" denebilecek bir yere, Anadolu Kavağına doğru yol aldık...

(Marmara Denizi ile Karadeniz'in birleştiği yer.)


Burası Karadenize açılan kapı. Ulaşım gayet kolay, Eminönü'ne geliyosunuz ve Boğaz İskelesinden Vapura biniyorsunuz veya karayolunuda tercih edebilirsiniz tabi ama kara yolunu tercih ederseniz daha uzun sürer ulaşım..Eminönü'nden kişi başı gidiş bileti 7,00 YTL veya Gidiş-Dönüş alırsanız 12,00 YTL ödemeniz gerekiyor. Biz giderken Deniz, dönüşte ise kara yolunu tercih ettik... Gayet güzel bi yolculuktu.

Anadolu Kavağı'nın tepelerinde çoğunuzun bildiği gibi Ceneviz Kalesi diğer adıyla Yogos Kalesi yer alıyor. Daha Vapurdan iner inmez herkes kalenin yolunu tuttu, bizde peşlerinden tabi.

(Kaleye Çıkan yolun haritası.)


Kaleden manzara bir harika ama kaleye çıkana kadar çok fazla merdiven çıkmanız gerekiyor. Buarada isteyenler kalenin eteklerinde yer alan Restorantlarda yemek yiyebilir ve dinlenebilirler.

( Ceneviz Kalesi - Yogos Kalesi )


Kaleye çıkıp burada biraz oturduk ama hava gerçekten soğuktu ve çok üşüdük. Çok güzel, sakin, yemyeşil ağaçların içinde huzur dolu biyer Anadolu Kavağı.
Ortak bir düşünce oluştu orada: "Burası İstanbul olamaz."
Akşam 17:05 de otobüse binerek dönüş yoluna geçtik. Beykoz üzerinden Kadıköy'e geldik burdanda yine vapurla Eminönü'ne geçerek tramwayla yolumuza devam ederken aslında biz, bizimde alıştığımız ve herkesin gerçek İstanbul'una geri döndük.

Yorumlar