Ev yapımı Aşure tarifi !


Ev yapımı Aşure tarifi !

Aşure zamanında ev yapımı aşure tarifi. Annem yapmış, ben yedim sizde tarifine bakın :)

Malzemeler!

Aşurelik Buğday
Beyaz Kuru Fasulye
Nohut
Mısır Bulguru
Pirinç
Kuru Kayısı
Kuru İncir
Kuru Üzüm
Çekilmiş Ceviz İçi yada Fındık
Tarçın
Nar
Kuş Üzümü

Yapılışı
!

Buğday, Kuru Fasulye, Nohut ve Mısır Bulguru ayrı ayrı haşlanacak. Sonra ayrı ayrı haşlanan malzemelerin hepsini bir tencerede birleştirerek pişirilmeye devam edilecek. Bu malzemeler piştikten sonra daha önceden yıkayıp doğrayarak hazırladığımız Kuru Kayısı, Kuru Üzüm ve Kuru İncir ilave edilip bir süpe daha pişirilmeye devam edilecek. Sonrasında damak tadına göre şeker eklenecek ve aşure hazır.
Aşuremizi kaselere aldıktan sonra Çekilmiş Ceviz içi, Fındık, Tarçın, Nar, Kuş Üzümü vb. ile damak ve göz zevkinize göre süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Hiç anlamam göz kararı ölçüden ama burdaki tarifte ne varsa göz karırıymış :)

Yorumlar